Geschiedenis van Motorado

Motorado bestaat sinds 1978, maar onze motorervaring stamt al vanaf begin 70’er jaren. Destijds was eigenaar Joop Dijkstra (†) al bevangen door het motorvirus en dat is hij tot zijn overlijden in 2021 niet meer kwijtgeraakt.

Na vijf jaar ervaring bij een collega-motorbedrijf startte Joop Motorado in 1978 met zijn vrouw Tiny (rijdt ook nog steeds motor) in het dorpje Garijp. Al na twee jaar verhuisden ze het bedrijf naar Leeuwarden en namen ze hun intrek in een klein pand aan de Bleeklaan. Op die locatie kwam Tiny als mede-eigenaar ook fulltime in het bedrijf en vandaag de dag werkt ze hier nog steeds met veel plezier.

In 1990 lieten Joop en Tiny een nieuw pand bouwden aan de Langdeelstraat, maar ook dit pand werd na twaalf jaar te klein om de service optimaal te houden.

Sinds 2002 vind je ons aan de James Wattstraat 22, op bedrijventerrein de Zwette in Leeuwarden. Op deze locatie kunnen wij jouw hobby optimaal etaleren en je motor vertroetelen. Onderstaande foto geeft een indruk van de ruime opzet in onze showroom (voorzien van airco!), waar u altijd onder het genot van een gratis bakje koffie (of thee) kunt rondneuzen. Wij beschikken ook over een officiële rookruimte, waar niet-rokers ook blij van worden.

Klik hier voor een leuk artikel over onze 40 jarige geschiedenis

Download hier een PDF met een mythisch verhaal over Joop en Tine en Motorado. Dit is geschreven door Thiadmar Wijnsma.

Joop Dijkstra

04 april 1954 - 27 januari 2021

Tine Dijkstra - Wijnsma

22 februari 1955 - 4 mei 2024