telefoon058 - 2 887 886

geschreven door: Joop

Vrijdag 14 juni is in Zuid Duitsland tijdens het rijden van een motortocht een ernstig ongeluk gebeurd.
Onze beste vriend en kameraad Jan Bosje is hierbij overleden en Tiny zwaar gewond geraakt.

De reeds getoonde blijken van medeleven worden door ons zeer gewaardeerd.

Via dit artikel willen wij u op de hoogte houden van Tiny's toestand omdat het ondoenlijk is om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden.

Tiny heeft een complexe bekkenfractuur en is die vrijdag al met pennen gestabiliseerd.
Ze is goed aanspreekbaar, maar ligt wel op de intensive care afdeling van een goed ziekenhuis.
In de loop van de week heeft ze een te lage zuurstofwaarde ontwikkeld, wat vaker voorkomt bij deze patiënten.
Ze ligt dan ook af en toe aan een NIV (Non Invasive Ventilation) een erg modern apparaat om dat gehalte op peil te houden.
Terugbrengen naar Nederland bleek later in de week geen optie en dinsdag 25 juni wordt ze daar aan haar bekken geopereerd.

Vriendelijk verzoek: geen appjes of telefoontjes naar haar mobiel omdat ze op de IC afdeling ligt. Een kaartje naar de zaak zal ze zeker leuk vinden.
Nader nieuws wordt hier vermeld.

dinsdag 25 juni: 15.30 uur: gebeld met ziekenhuis en ze is weer terug op de I.C. Ben al weer dichtbij en ga rond 18.00 uur kijken of ze al uit de verdoving is. Nou, mevrouw was al verbolgen dat ik er toen pas was. Op een of andere manier hersteld ze snel van de narcose. De operatie heeft 3 uren geduurd en de artsen zijn zeer tevreden. Ze heeft al enkele boodschappen doorgegeven die ik voor haar mee kan nemen. Wij en jullie hopen dat de rest van het herstel net zo voorspoedig gaat en de gestuurde kaarten heb ik meegenomen en haar laten zien.

woensdag 26 juni: Tiny was alweer een stuk beter en haar zuurstofwaarde is stukken verbeterd. Ook de artsen op de I.C. waren zeer tevreden en zonder omplicaties zien we de toekomst positiever tegemoet. Ze is ook knap ontevreden over het ziekenhuisvoedsel en inderdaa: smakeloos.
Positief: ik heb haar vandaag niet aan beademingsapparatuur gezien..

donderdag 27 juni: in goed overleg en op aandringen van Tiny vandaag naar Friesland terug gereden. Tiny is al begonnen met fysio therapie in bed en voelt zich goed. De artsen spreken van een geslaagde operatie en het wachten is nu op een tijdstip voor het terugbrengen van Tiny. Als alles goed blijft gaan wellicht volgende week.

vrijdag 28 juni: vandaag heb ik de begrafenis van onze vriend Jan Bosje meegemaakt. Tiny had een goede nacht en een matige dag met een opgeblazen gevoel, wat inmiddels weer hersteld is. Steeds meer infuus aansluitingen zijn verwijderd en dit is waarschijnlijk een aanzet voor verplaatsing van de I.C. naar een gewone afdeling.

zaterdag 29 juni: steeds meer slangen los, weer fysio in bed en gezegd dat ze prima ligt op de I.C. (goede airco!) maar welleicht hebben ze haar plaats nodig.

zondag 30 juni: mijn oude BMW had wat probleempjes en van onze vriend Reni heb ik een hele mooie andere mogen lenen ( met een goede airco) om weer naar Zuid-Duitsland te rijden. Temperatuur in de plaats Reutlingen (waar het ziekenhuis is) vandaag 36,5 graden.
Onderweg kreeg ik al bericht dat Tiny nu op een gewone kamer ligt met enkel neuszuurstofbeademing (van die slangetjes in de neus) en een catheter. Haar eigen koffer met kleren uitgepakt. Ze wil morgen wel naar Nederland, maar zal toch even geduld moeten hebben. Ze kan met wat moeite ook even op de rand van het zitten. Ook vandaag weer oefeningen gedaan in bed. Allemaal goede berichten dus!

maandag 1 juli: Tiny had een matige nacht met "restless legs" verder goed. Vandaag met de fysio therapeute Irene voor 't eerst in een hoog looprek gestaan steunend op de onderarmen en de eerste pasjes mogen doen. Zelfs even in een luxe rolstoel met mij buiten geweest en 3 kwartier van de zon genoten (onder een parasol uiteraard). Kan steeds meer dingen en volgens mij krijgt ze later deze week toestemming om terug naar Nederland te gaan met een ambulance.

dinsdag 2 juli: vandaag catheter eruit en enkel nog aan wat pilletjes. Ook voor het eerst gedoucht, zittend maar heerlijk! Ze kan nu ook al zelf naar het toilet. We zijn veel wezen wandelen met haar stoel en een ijsje gegeten. We kijken uit naar de dag van de terugreis.

Woensdag 3 juli: vandaag goed nieuws gekregen! Vrijdag a.s. wordt Tiny per ambulance (een Nederlandse) naar Borniaherne in Leeuwarden gebracht. De verpleging kon ons vandaag even niet vinden, want we waren lekker even samen buiten. Nog wat laatste onderzoeken gehad van bloed en blaas, alles O.K.
Morgenochtend nog even naar haar toe en dan verrtrek ik alvast weer naar Friesland. Donderdag even geen update !

Vrijdag 5 juli: Vandaag is ze per ambulance naar Leeuwarden gereden. De ambulancejongens stopten een keer niet snel genoeg voor een plasstop en toen moest ze even kwaad worden en zeggen: STOPPEN VERDOMME ! Dat lukte en na ongeveer 7,5 uur was ze in Leeuwarden. Bekaf, maar blij dat ze weer Fries en Nederlands kan spreken. Inmiddels kan ze ook al kleine stukjes op krukken lopen en het eten is hier beter als in Duitsland. Volgende week (vanaf dinsdag) kunnen jullie via mij (telefonisch op de zaak) korte bezoekjes afspreken als je wilt. De eerste dagen is ze druk met het lezen en bekijken van alle kaartjes die jullie gestuurd hebben. Nogmaals: Super, wat een medeleven.
Volgende updates bij grote verbeteringen.

Zondag 7 juli: in overleg met de fysio therapeuten heeft Tiny een rust weekend en begint ze maandag weer met de oefeningen. Vanaf dinsdag kunnen de mensen die dat willen haar bezoeken in voormalig Bornia Herne (nu Noorderbreedte revalidatie) Borniastraat 40 8934AD in Leeuwarden op afdeling 3 kamer 01A.
Mocht ze niet in haar kamer zijn dan heeft ze wellicht fysio en even vragen bij de verpleging of even wachten is dan het beste.

Zaterdag 13 juli a.s vanaf 17.00 uur tot zondag 14 juli 17.00 uur haal ik Tiny op om even thuis te verblijven. Dan dus geen bezoekje mogelijk!

Dinsdag 16 juli: vandaag voor controle geweest bij bekkenspecialisten in het UMCG in Groningen. Na enkele foto's en een CT-scan toch geconstateerd dat een en ander wel te snel gegaan is en er een beugel op het bekken gescheurd is. Het advies: voorlopig alleen rolstoel en bed ( 6 weken lang) en geen krukken of rollators meer. Even een dompertje maar een nieuwe operatie eerst niet nodig. Na 6 weken volgt een nieuwe controle in het UMCG. Bezoekjes zijn nog steeds welkom op het adres: zie 7 juli hierboven.

Zaterdag 20 juli a.s.vanaf 17.00 uur tot zondag 21 juli 17.00 uur is ze weer een dagje thuis in de rolstoel en op een bed beneden. Dus die periode geen bezoekjes.
Heeft er ook iemand een camera met een hele grote groothoeklens om al die kaarten voor haar en mij op een foto te krijgen? ONVOORSTELBAAR VEEEEEEEEEEEL KAARTEN!

Woensdag 24 juli: thuis een traplift gekregen en daarom Tiny opgehaald. Ze is dus niet meer in Bornia Herne ! Af en toe is ze rollend op de zaak te vinden voor wat administratief werk.
Even bellen dus (058-2 887 886) als je haar wilt bezoeken.

Zaterdag 27 juli: Voorlopig krijgen jullie van mij (Tiny) even een laatste berichtje.

Eerst wil ik jullie ontzettend bedanken voor de vele liefdevollekaarten, bloemen en bezoekjes die ik van jullie mocht krijgen nadat ik jullie zo de stuipen op het lijf heb gejaagd.
Het bekken is goed aan het herstellen maar moet voorlopig even rust hebben. De komende weken is er dus even niets te melden. Ik mag nog vier en een halve week in de rolstoel zitten en daarna gaat de revalidatie weer beginnen.
Bedankt lieve mensen.

wenskaartenTiny2

Corona Openingstijden

  • zondag en maandag: gesloten
  • dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
  • tijdelijk donderdag geen koopavond:
  • zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

logobovag

Kamer van Koophandel nr.: 01043248
BTW nr.: NL0043.53.237.B01

Adres

  • Motorado
  • James Wattstraat 22
  • (industrieterrein de Zwette II)
  • 8912 AS Leeuwarden
  • Telefoon: 058 - 2 887 886
  • E-mail: info@motorado.nl
facebook

Inschrijven nieuwsbrief

Wij versturen onze nieuwsbrief max. 5 of 6 keer per jaar met echte nieuwtjes en aanbiedingen.